Video player inladen...

Waarom u op CD&V moet stemmen, volgens voorzitter Wouter Beke

In de aanloop naar de verkiezingen willen we graag weten waar de politieke partijen nu juist voor staan. We vroegen aan Wouter Beke (CD&V) om de kiezer te verleiden in minder dan 60 seconden. Beke pleit voor meer levenskwaliteit en redelijkheid.

Op 26 mei gaan we stemmen voor een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement. U heeft daarvoor de keuze uit verschillende partijen. Wij geven de 7 voorzitters de kans om u binnen de 60 seconden te overtuigen. In deze video: Wouter Beke, voorzitter van CD&V .

(lees verder onder de video)

Video player inladen...

Beke legt de nadruk op levenskwaliteit. "Een goed leven gaat over goed onderwijs, een goed inkomen, een goede job", zegt hij. Een goede combinatie tussen arbeid en gezin is belangrijk voor CD&V. De partij streeft naar een goed evenwicht tussen mens, natuur en economie. Beke benadrukt ook de stijl die CD&V wil hanteren: de redelijkheid. Hij wil geen polarisatie, maar wil samen zoeken naar oplossingen. Dat is volgens hem "de weg vooruit".

We legden de 60 seconden van Wouter Beke voor aan Wetstraatjournalist Bart Verhulst. Wat valt hem op? En wat is de inzet voor CD&V bij de komende verkiezingen?

(lees verder onder de video)

Video player inladen...

Volgens Bart Verhulst positioneert CD&V zich traditioneel in het midden: "Voor sommigen is de partij mossel noch vis, maar voor anderen maakt dat net dat ze zeer gebalanceerd en genuanceerd is." Het thema "levenskwaliteit" spreekt iedereen aan, maar misschien is het thema té breed? "Maar dat is natuurlijk net wat CD&V wil zijn, een brede centrumpartij. Ze willen redelijk zijn, tussen links en rechts", besluit Verhulst.

In 2014 kreeg CD&V 20% van de stemmen voor het Vlaams Parlement. Maar de partij had het de afgelopen jaren niet altijd even gemakkelijk. "Ze werd omringd door rechtsere partijen in de regering", zegt Verhulst. "Door het gekibbel werd de partij soms de "oppositie binnen de regering" genoemd." Raakt de CD&V opnieuw in de Vlaamse regering, of wordt ze door N-VA ingeruild voor SP.A zoals in de stad Antwerpen?

Meest gelezen