Video player inladen...

Waarom u op Open VLD moet stemmen, volgens voorzitter Gwendolyn Rutten

In de aanloop naar de verkiezingen willen we graag weten waar de politieke partijen nu juist voor staan. We vroegen aan Gwendolyn Rutten (Open VLD) om de kiezer te verleiden in minder dan 60 seconden. Rutten wil onder andere meer netto loon voor "doeners".

Op 26 mei gaan we stemmen voor een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement. U heeft daarvoor de keuze uit verschillende partijen. Wij geven de 7 voorzitters de kans om u binnen de 60 seconden te overtuigen. In deze video: Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open VLD.

(lees verder onder de video)

Video player inladen...

Rutten profileert haar partij als de partij van al wie werkt of lang gewerkt heeft. Ze wil "doeners" als leerkrachten, verplegers, voetbaltrainers een duw in de rug geven. Open VLD wil dat deze mensen meer netto verdienen. De partij pleit voor minder regels: minder moeten, meer mogen. Daarnaast haalt Rutten aan dat ze staat voor een positieve partij. Ze wil problemen oplossen in plaats van erover te praten.

We legden de 60 seconden van Gwendolyn Rutten voor aan Wetstraat­journalist Bart Verhulst. Wat valt hem op? En wat is de inzet voor Open VLD bij de komende verkiezingen?

(lees verder onder de video)

Video player inladen...

Open VLD wil minder overheid, minder regels en minder belastingen. "Maar dat betekent minder inkomsten voor de overheid en die geeft nu al te veel uit", zegt Verhulst. Hij vraagt zich af of Open VLD dan extra gaat besparen. "In de Vlaamse regering beleefde Open VLD haar nachtmerrie wanneer een taks, de Turteltaks, naar een liberaal politicus genoemd werd. In de federale regering voelden de liberalen zich meer op hun gemak, daar ging het veel over jobs en lastenverlagingen."

Open VLD haalde bij de vorige Vlaamse verkiezingen 15%. In onze laatste peiling scoorde de partij 17,5%.

Meest gelezen