Video player inladen...

Waarom u op Vlaams Belang moet stemmen, volgens voorzitter Tom Van Grieken

In de aanloop naar de verkiezingen willen we graag weten waar de politieke partijen nu juist voor staan. We vroegen aan Tom Van Grieken (Vlaams Belang) om de kiezer te verleiden in minder dan 60 seconden. Van Grieken pleit voor meer Vlaamse autonomie om op die manier te zorgen voor de eigen mensen.

Op 26 mei gaan we stemmen voor een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement. U heeft daarvoor de keuze uit verschillende partijen. Wij geven de 7 voorzitters de kans om u binnen de 60 seconden te overtuigen. In deze video: Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang.

(lees verder onder de video)

Video player inladen...

Centraal in de 60 seconden van Van Grieken staat: meer autonomie voor Vlaanderen. "Dan kunnen we de Vlaamse identiteit beschermen, de massa-immigratie en islamisering stoppen", zegt Van Grieken. Met meer Vlaamse autonomie wil Vlaams Belang onze sociale zekerheid in stand houden. "We moeten stoppen met het OCMW van heel de wereld te spelen", aldus Van Grieken, die het opneemt voor "onze mensen".

We legden de 60 seconden van Tom Van Grieken voor aan Wetstraat­journalist Bart Verhulst. Wat valt hem op? En wat is de inzet voor Vlaams Belang bij de komende verkiezingen?

(lees verder onder de video)

Video player inladen...

"Van Grieken wil in zijn 60 seconden het onderscheid maken met N-VA, zonder hen bij naam te noemen", zegt Bart Verhulst. Het Vlaams Belang verloor vijf jaar geleden heel wat kiezers aan N-VA. "Migratie, identiteit en autonomie zijn thema's die we associëren met N-VA, maar Vlaams Belang wil die thema's ook claimen." Van Grieken heeft het over "zorgen voor eigen mensen". Dat klinkt bekend in de oren: "Het is dezelfde boodschap als "Eigen volk eerst", maar het klinkt zachter."

"In 2014 scoorde het Vlaams Belang net boven de kiesdrempel in het Vlaams Parlement. Maar nu keren teleurgestelde N-VA-kiezers misschien terug en kan de partij opnieuw groeien", besluit Verhulst.

Meest gelezen