Video player inladen...

Al vier kustgemeenten willen liever geen sigaretten op (delen van) hun strand

Ook in De Haan en in De Panne wordt roken op stukken van het strand verboden. Dat is gezegd op het kustburgemeesters­overleg. Het proefproject dat begonnen was in Oostende en Bredene, zal dus worden toegepast in vier kustgemeenten.

Vier kustgemeenten beperken al het roken op het strand. Oostende en Bredene waren ermee begonnen, maar nu sluiten ook De Haan en De Panne zich aan. 

Nog geen boetes

Boetes zijn voor later. Eerst voeren de vier kustgemeenten een ludieke campagne en willen ze de mensen sensibiliseren. Roken is ongezond en verpest ook de zuivere lucht en de vakantiesfeer voor de niet-rokers. Het gaat voorlopig ook maar om stukken strand en het is een proefproject. De vier gemeenten zullen samenwerken en ervaringen uitwisselen. 

Meest gelezen