Alleen op het vliegtuig: "Dat maak je toch maar één keer in je leven mee, niet?"

Het moet een unieke ervaring zijn, en dat was het ook voor Skirmantas Strimaitis, die midden maart kon vaststellen dat hij de enige passagier was in een Boeing 737-800 die van Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, naar Bergamo in Italië vloog. Van de 188 zitplaatsen in het vliegtuig bleven er immers 187 leeg. "Een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt", liet de Litouwer alvast aan nieuwsagentschap AP weten.

De reden waarom het vliegtuig zo leeg was, lag aan het feit dat reisorganisator Novaturas de vlucht geboekt had voor een groep toeristen die vanuit Bergamo terug naar Litouwen wilde vliegen. Maar voor de heenreis, van Vilnius naar Bergamo dus, was er nauwelijks interesse. Op één man na dus.

Samen met Strimaitis, die naar Italië reisde om er te gaan skiën, waren wel nog 2 piloten en 5 crewleden aanwezig. De vlucht duurde ruim 2 uur. Strimaitis deelde graag volgende selfie met de wereld:

AP

Meest gelezen