Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Chinese vrouw met "malware" opgepakt in buitenverblijf Trump

In het resort Mar-a-Lago in Florida, het buitenverblijf van de Amerikaanse president Donald Trump, is zaterdag een vrouw met twee Chinese paspoorten opgepakt. Ze probeerde onder valse voorwendselen toegang te krijgen tot het domein. Trump was op dat moment in de buurt, maar zou geen contact gehad hebben met de vrouw.

De vrouw zei dat ze naar het zwembad van de club wou gaan, blijkt uit het verslag van haar arrestatie. Ze profiteerde van het feit dat op de lijst met geaccrediteerde personen een naamgenoot stond, en van de taalbarrière. Zo kon ze de eerste controlepost op het terrein passeren.

Met een golfkarretje werd ze vervolgens naar de receptie van het complex gebracht, waar ze zei dat ze uitgenodigd was voor een evenement van een Amerikaans-Chinese vriendschapsgroep van de VN. De receptioniste, die geen spoor vond van het evenement, sloeg alarm.

Tijdens het verhoor van de vrouw stelden de veiligheidsagenten van de president vast dat de Chinese vier gsm's bij zich droeg, een computer, een harde schijf en een USB-stick met malware (schadelijke software). Ze veranderde haar verhaal nogmaals: ze zou op uitnodiging van iemand anders naar Mar-a-Lago gekomen zijn om het evenement bij te wonen.

De vrouw is beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen en van het binnendringen van een beveiligde site. President Trump was op het moment van de feiten aan het golfen in een ander deel van de club. De vrouw kon niet tot bij de president raken.

Meest gelezen