Geen automaten meer langs Leuvensesteenweg in Kortenberg

In Kortenberg moeten een aantal automaten naast de Leuvensesteenweg verdwijnen. Dat komt omdat een buur een klacht heeft ingediend, schrijft Het Laatste Nieuws. De automaten zorgen volgens hem voor onveilige situaties en ook voor overlast. Andere buurtbewoners zijn minder blij met het verdwijnen van de automaten.

De automaten van traiteur André Claessens en bakkerij Mommaerts langs de Leuvensesteenweg in Kortenberg zijn drukbezocht. Maar dat is eind april gedaan, want dan verdwijnen de automaten. De reden daarvoor is een klacht van een buur. Die vindt dat de automaten onveilige verkeerssituaties met zich meebrengen. Bovendien zorgen de automaten voor zwerfvuil en geluidsoverlast.

Begrip

Cateraar André Claessens vindt het jammer dat zijn automaat moet verdwijnen, maar heeft begrip voor de klacht van de buur. "De automaten draaien allebei heel goed en zorgen voor een groot aantal stoppende chauffeurs. Dus de buur heeft een punt", vertelt Claessens aan Radio 2 Vlaams-Brabant. Toch wringt het een beetje bij Claessens. "Mijn automaat staat er pas 6 maanden, maar de automaat van bakkerij Mommaerts staat er al 9 jaar en nooit zijn er problemen geweest. Maar recent is die buur hier komen wonen en die heeft er wel problemen mee. Da's jammer."

Oplossing vinden

Op sociale media regent het negatieve reacties. Mensen klagen dat er weinig winkels in de buurt zijn en dat de automaten 'broodnodig' zijn. Toch wil traiteur Claessens geen polemiek starten rond de automaten. "Ik wil gewoon een oplossing vinden. Ook de buurtbewoners willen dat. Samen met omliggende gemeentes ben ik op zoek naar een oplossing, want het is duidelijk dat buurtbewoners hier nood aan hebben."

Meest gelezen