Kattenmoordenaar slaat weer toe in Wijgmaal

In Wijgmaal bij Leuven zijn verschillende katten vergiftigd. Het gaat waarschijnlijk om een dierenhater die ook al in het verleden heeft toegeslagen. De politie vraagt om extra waakzaam te zijn.

Acht katten zijn intussen al gestorven door vergiftiging in Wijgmaal. De politie onderzoekt de zaak nadat de baasjes een klacht hebben ingediend omdat hun dieren zijn gedood. Marc Vranckx van de Leuvense politie: "Het vergif wordt vermengd in eten zoals gehakt of kippenboutjes. Belangrijk dus om je kat goed in het oog te houden."

Zaak weer geopend

Het is niet de eerste keer dat de kattenmoordenaar toeslaat in de buurt. Vranckx: "Een paar jaar geleden zijn er ook een heleboel katten vermoord. We hebben toen heel intensief gezocht, de dieren laten onderzoeken door een dierenarts, er is een huiszoeking geweest maar het is heel moeilijk om de feiten te bewijzen." Toch benadrukt Vranckx dat de dierenpolitie van Leuven samen met de wijkagent volop met de zaak bezig is. "Het is belangrijk dat iedereen die iets gezien heeft of weet, ons op de hoogte brengt. Ook als je kat ziek wordt of sterft."

Meest gelezen