Kwart van de flitspalen in Brussel werkt niet

27 van de 95 flitspalen in Brussel zijn stuk, dat schrijft Bruzz. Problemen aan het wegdek én te weinig personeel om het probleem op te lossen, liggen aan de basis van het probleem. De politie zal vandaag tijdens de grote flitsmarathon z'n handen vol hebben in Brussel.

Sinds vanmorgen 6 uur is er een grote flitsmarathon gestart van de politie. En dat zal vooral in Brussel nodig zijn. Want een kwart van alle flitspalen werkt er niet. Wie bijvoorbeeld op de Lambermontlaan te snel rijdt, heeft grote kans niet geflitst te worden. Het probleem ligt bij de tellussen van de camera's in het wegdek die stuk zijn.

Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. "Een groot deel van die tellussen werkt niet naar behoren omdat de asfaltlaag versleten is. Na onderzoek blijkt dat we met een gigantisch personeelstekort zitten, vooral op de dienst onderhoud. En het is net daardoor dat de tellussen en dus de flitscamera's stuk zijn gegaan."

Pakkans

Tegen augustus moeten de flitspalen hersteld zijn, en kan er weer naar behoren geflitst worden. De flitsmarathon van vandaag duurt nog tot morgen 6 uur 's ochtends.  
 

Meest gelezen