Nieuwe containers moeten afvalproblemen in Lier oplossen

De stad Lier gaat alle ondergrondse afvalcontainers vervangen omdat de oude afvalcontainers geregeld blokkeerden. Daardoor was er veel zwerfvuil in de buurt van de containers. Bredere trechters moeten het probleem nu oplossen.

De oude afvalcontainers blokkeerden wel eens als er vuil werd ingegooid. Als ze niet meer werkten, belandde er veel vuilnis op straat. Bij de nieuwe exemplaren is de trechter waar de vuilzakken door moeten breder. Er zijn ook twee luiken om het vuilnis in te stoppen, één voor 20 liter en één voor 60 liter.

"Het is wel de bedoeling om je vuilzakken in het juiste luik te deponeren", zegt schepen Ivo Andries (Open Vld). "Probeer dus niet om een grote zak in de container voor 20 liter te proppen. We zien ook vaak voorwerpen terug die absoluut niet in de containers thuishoren, tapijten bijvoorbeeld. Als iedereen zich aan de regels houdt, zouden er in principe geen problemen meer mogen zijn."

Over twee weken worden de zowat 60 ondergrondse afvalcontainers in Lier vervangen. Dat zal zo'n maand duren.
 

Meest gelezen