Video player inladen...

Oma werd draagmoeder voor haar zoon en zijn echtgenoot, gezin vertelt over ervaring

Een 61-jarige vrouw uit Nebraska is een week geleden bevallen van haar eigen kleinkind. Cecile Eledge was draagmoeder voor haar zoon en schoonzoon.

Toen Cecile Eledge vernam dat haar zoon Matthew en zijn echtgenoot Elliot Dougherty kinderen wilden, deed ze spontaan het voorstel voor het draagmoederschap. "Eerst lachte iedereen het idee weg, maar de fertiliteitsdokter vond het een goede optie", vertelde ze.

De eicel werd gedoneerd door de zus van Elliot, de tante van de baby. Het sperma is van Matthew Eledge. 

Voor en tijdens de fertiliteitsprocedures was er nooit twijfel over de fysieke geschiktheid van Cecile Eledge om de zwangerschap tot een goed einde te brengen. Ze ging naar verluidt altijd al erg bewust om met lichamelijke gezondheid, en ze scoorde ook goed op alle uitgevoerde tests. Er bestond geen reden om aan haar conditie te twijfelen. Kleine Uma Louise kwam kerngezond ter wereld.

Meest gelezen