Antwerpse politie zoekt getuigen van vluchtende verdachten bij granaatexplosie

Parket en politie in Antwerpen hebben een oproep gelanceerd naar getuigen in verband met de granaatexplosie in de De Pretstraat op 18 maart, in Antwerpen-Noord. Bij de ontploffing raakten een tiental wagens beschadigd door een granaat. Een tweede springtuig werd door ontmijningsdienst DOVO onschadelijk gemaakt. De vermoedelijke daders vluchtten weg met een witte Alfa Romeo Giulietta en lieten die brandend achter langs de snelweg.

De speurders hopen dat iemand de wagen in kwestie in de loop van die ochtend opmerkte of zelfs personen bij het voertuig zagen. De wagen werd rond 5.30 uur brandend aangetroffen op de pechstrook van de E314 ter hoogte van Maasmechelen aan kilometerpaal 9 richting Nederland, zowat anderhalf uur na de aanslag. Een bijzonder kenmerk van de wagen is dat de metalen tankklep rechts achteraan is afgebroken.

Lees verder onder de tweet. 

Wie iets opmerkte kan naar het gratis tipnummer 0800 30 300 bellen. Parket en politie vragen ook aan bestuurders die rond dat tijdstip met een dashcam langs de locatie in kwestie reden, om de beelden daarvan na te kijken.

Meest gelezen