Video player inladen...

Paaltjes geplaatst rond fietspad in Koekelberg waar vrouw werd doodgereden

Op de Jetselaan in Koekelberg zijn paaltjes geplaatst rond een deel van het fietspad vlak bij een zebrapad. Daar werd afgelopen weekend een vrouw doodgereden. Later wordt ook het voetpad breder gemaakt.

Brussel Mobiliteit, de overheidsdienst Mobiliteit van het Brussels Gewest, heeft vanmorgen 12 paaltjes geplaatst rond een deel van het fietspad op de Jetselaan.

Op die plek werd afgelopen weekend een vrouw doodgereden toen ze de straat overstak op het zebrapad. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte, haalde via het fietspad twee stilstaande auto's in en reed de vrouw aan.

De paaltjes moeten voorkomen dat er nog auto's over dat deel van het fietspad kunnen rijden. Het is een van de twee al geplande maatregelen die het Brussels Gewest na het ongeval sneller wil uitvoeren.

Het Brussels Gewest zal binnenkort ook het voetpad aan het zebrapad breder maken, zodat de oversteekplaats korter wordt. Daarvoor zullen enkele parkeerplaatsen sneuvelen. Die zijn nu voorlopig versperd met enkele hekken.

Bekijk de reportage over de paaltjes in Koekelberg uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen