Video player inladen...

30.000 bestuurders geflitst tijdens flitsmarathon

Tijdens de flitsmarathon werden bijna 30.000 bestuurders geflitst. Dat meldt de federale politie. De actie begon gisterenmorgen en duurde 24 uur. In totaal werden er meer dan één miljoen auto's gecontroleerd. 65 bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

De flitsmarathon begon gisterenmorgen om 6 uur en duurde 24 uur. Op die 24 uur werden in totaal 1.087.511 voertuigen gecontroleerd. Bijna 30.000 bestuurders reden té snel. Van 65 bestuurders werd het rijbewijs ingetrokken. Dat is volgens de politie een lichte stijging tegenover vorige keer. 

"Deze cijfers tonen aan dat nog te veel bestuurders te snel rijden, maar dat de snelheidsovertredingen minder excessief zijn. De strijd tegen overdreven of onaangepaste snelheid wordt voortgezet", zegt de politie.

Meest gelezen