Antwerps parket start onderzoek naar productiehuis achter "De buurtpolitie" wegens mogelijke financiële fraude

Het parket van Antwerpen start een onderzoek naar financiële fraude bij productiehuis Zodiak Belgium. Het productiehuis is onder meer bekend van televisieprogramma's als "Familie", "De buurtpolitie", en "Hallo televisie". 

Het onderzoek door het parket van Antwerpen is gestart na een klacht met burgerlijke partijstelling die werd ingediend bij de onderzoeksrechter over mogelijke financiële fraude bij productiehuis Zodiak Belgium. Na zo'n klacht moét er een onderzoek worden opgestart. Het is weliswaar nog niet duidelijk of er ook effectief aanwijzingen zijn voor gesjoemel.

De klacht maakt melding van gelden die op frauduleuze manier zouden zijn onttrokken van het bedrijf. Financieel gesjoemel dus, waar iemand rijker van zou zijn geworden. Het parket van Antwerpen zal dat nu onderzoeken.

Zodiak Belgium is het bedrijf achter verschillende bekende televisieprogramma's, zoals "De buurtpolitie", "Familie", "Blind gekocht" en "Hallo televisie". Vorige maand werden de financieel directeur en de CEO van het bedrijf ontslagen. Die ontslagen zouden mogelijk te maken hebben met het gesjoemel.

Meest gelezen