PODCAST: De staat van ons voetbal: #makelaarsenclubleiders

Op 10 oktober vorig jaar davert het Belgisch voetbal op zijn grondvesten. De politie valt binnen bij enkele clubs, arresteert clubleiders die wedstrijden zouden hebben verkocht en voetbalmakelaars die het voetbal proberen te manipuleren en scheidsrechters in hun macht hebben. Bij de start van de play-offs maakt Stijn De Groote de balans op, in twee podcasts, en bespreekt hij welke invloed de affaire heeft op de belangrijkste bijzaak in het leven.

Beluister hier de podcast over hoe het nu verder moet met de makelaars en clubleiders na Operatie Propere Handen:

Luister ook naar deze podcast op:

De naschokken van Operatie Propere Handen zijn nog altijd voelbaar en het proces zal nog een paar jaar op zich laten wachten.  Maar wat denken de collega’s van de gearresteerde scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière van de hele heisa en voelen alle voetbalmakelaars zich schurken nu Mogi Bayat en Dejan Veljkovic zo in opspraak zijn gekomen? Zien de clubleiders wel nog een uitweg uit deze malaise?  

In de tweede aflevering van "De staat van ons voetbal" zijn de voetbalmakelaars en de clubleiders aan de beurt. Stijn De Groote praat met makelaars Stijn Francis en Jesse De Preter en met clubleiders Roland Duchatelet en Matthias Leterme. Wat is er voor hen nu veranderd sinds de speurders clubleiders en makelaars oppakten? Zijn ze voorzichtiger? Weten ze al wat er moet veranderen? Beweegt er iets? En ook: zullen alle problemen opgelost zijn als Bayat en Veljkovic uit beeld verdwijnen? Of blijven die gewoon voortdoen?

Meest gelezen