Bewerking: VRT NWS

Geen ergernis meer: ongevraagd in een groepsgesprek op WhatsApp binnenkort verleden tijd

Binnenkort kunt u niet meer ongevraagd aan een groepsgesprek op WhatsApp worden toegevoegd. Het platform komt met die maatregel, omdat gebruikers geregeld in groepen belanden, zonder daar eerst toestemming voor te geven. En die vorm van spam leidt vaak tot een hoop irritatie en ergernis.

Zomaar aan een groep op WhatsApp worden toegevoegd: het is een ergernis bij heel wat gebruikers van de app. En daarom komt WhatsApp met een update, zodat u eerst toestemming moet geven om in een groep te komen. Daarmee vermijdt u dat mensen u ongevraagd aan een groep toevoegen.

WhatsApp komt met de volgende drie keuzes:

Iedereen: Iedereen kan u meteen aan een groep toevoegen, zoals nu het geval is

Mijn contacten: Alleen uw contactpersonen kunnen u aan een groep toevoegen

Niemand: Niemand kan u dan meer zomaar aan een groep toevoegen, u neemt dus zelf het besluit om lid van de groep te worden of de uitnodiging alsnog te weigeren.

De tekst loopt onder de afbeelding door:

Spam

De optie zal de komende week beschikbaar zijn, volgens WhatsApp duurt het nog wel even voordat gebruikers de drie keuzes op hun gsm te zien krijgen.

Als u nog steeds te maken krijgt met spamberichten, kunt u terecht bij een speciale veiligheidspagina in de app. Daar rapporteert u dan de contactgegevens van die persoon.

Meest gelezen