Belg

Gerecht geeft vrachtwagens Jost Group vrij

De inbeslagname van vrachtwagens van Jost Group in Herstal is opgeheven. Het gerecht had trucks in beslag laten nemen in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel. "Jost Group is opgelucht door de beslissing van de onderzoeksrechter om de inbeslagname van de vrachtwagens op te schorten, door het nemen van alternatieve maatregelen. Jost Group kan dus volledig tegemoet komen aan de vragen van zijn klanten", zegt het bedrijf in een persbericht.

Jost Group en enkele van zijn Roemeense en Slovaakse dochterondernemingen staan sinds 2015 centraal in een onderzoek naar sociale dumping en mensenhandel. In het kader van dit nog lopende onderzoek had een onderzoeksrechter eerder opdracht gegeven tot de inbeslagname van alle 346 vrachtwagens van een dochteronderneming van de groep die gebaseerd is op de site in Herstal.

Het federaal parket wilde overgaan tot de inbeslagname, maar het transportbedrijf diende een eenzijdig verzoekschrift in en verkreeg in januari opschorting van de procedure. De kamer van inbeschuldigingstelling van Luik zette vorige week maandag uiteindelijk het licht op groen voor de inbeslagnames.

Jost Group benadrukt tot slot dat het de beschuldigingen nog steeds ontkent.

Meest gelezen