Video player inladen...

Oud-vicepresident Biden na "ongewenste aanrakingen": "Ik zal wat meer afstand houden, I get it"

De voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden belooft dat hij de persoonlijke ruimte van mensen meer gaat respecteren. Dat heeft hij gezegd in een videoboodschap op Twitter. Biden ligt al een tijd onder vuur omdat hij te handtastelijk zou zijn geweest ten opzichte van vrouwen.

"Ik heb in mijn carrière altijd geprobeerd om een menselijke connectie te maken", verklaart Biden. "Ik schud handen, ik geef een knuffel of neem mensen bij de schouder vast. Of ze nu jong of oud zijn, man of vrouw. Op die manier heb ik altijd geprobeerd om te tonen dat ik om hen geef en naar hen luister."

Maar Biden ziet naar eigen zeggen in dat sommigen zich daar ongemakkelijk bij kunnen voelen, en dat de sociale normen en grenzen rond de persoonlijke ruimte veranderd zijn. "En ik heb het begrepen, I get it. Ik zal daarom veel meer aandacht en respect hebben voor de persoonlijke ruimte van mensen."

Het was de eerste keer dat de voormalige vicepresident  reageerde op de kritiek over "ongewenste aanrakingen". Directe excuses geeft hij niet, maar Biden toont wel begrip en belooft dus zijn gedrag aan te passen. "De gedachte dat ik me niet zou kunnen aanpassen aan het feit dat persoonlijke ruimte belangrijker is dan ooit, is ondenkbaar."

Joe Biden (76) was vicepresident onder Barack Obama. Veel Democraten hopen dat hij in 2020 zelf een gooi zal doen naar het presidentschap. Iets wat hij zelf ook zou overwegen.

Bekijk hier de integrale videoboodschap van Joe Biden:

Video player inladen...

Meest gelezen