"Maak Stig Broeckx sportman van het jaar": oproep Merksemnaar gaat viraal

"Stig Broeckx moet sportman van het jaar worden. Massaal delen. Misschien maken we het verschil", dat postte Wim Rubbens uit Merksem gisterenavond op zijn Facebookpagina. Ondertussen is zijn bericht al zo'n 10.000 keer gedeeld. Een succes dat Wim zelf nooit verwacht had, maar waar hij wel heel blij mee is.

Stig Broeckx is de wielrenner uit Dessel die in 2016 zwaar ten val kwam en in coma geraakte. Hij kwam er weer uit en met ongelooflijk veel wilskracht staat Stig nu veel verder dan de dokters ooit gehoopt hadden. Wim Rubbens was één van de vele mensen die ook gekeken heeft naar "Bargoens" op Eén, waarin Eric Goens Stig Broeckx gevolgd heeft tijdens zijn revalidatie.

Andere kijk

"Ik was zo onder de indruk van wat ik zag in "Bargoens" dat ik vond dat er eens een andere kijk nodig was op de titel Sportman van het Jaar", vertelde Wim vandaag in het middagprogramma van Radio 2. "Geef deze knaap die zo goed als dood geweest is en nu toch weer op een koersfiets kan rijden het respect en de erkenning die hij verdient. Topvoetballers en -tennissers zijn ook sportmensen maar die hebben het gemakkelijk."

Positief verhaal

Nooit eerder postte Wim een oproep op Facebook, maar nu was de drang om een positief verhaal te brengen te groot. Hij is heel blij en verrast dat zijn oproep op nog geen 24 uur tijd viraal gaat. Hij hoopt ook de organisatoren van Sportman en -vrouw van het Jaar te bereiken zodat zijn oproep geen loze vraag blijft.

Ronde van Vlaanderen

Zondag wordt alvast voor het eerst in de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen de Grote Prijs Stig Broeckx gereden. "Een koers in de koers", zeg maar, als eerbetoon aan zijn ongezien doorzettingsvermogen en optimisme.

Meest gelezen