Meer dan 50 dieren in beslag genomen in Dilbeek

In Dilbeek, Vlaams-Brabant, is de politie woensdagochtend binnengevallen op een terrein langs de Ring. Ze hebben er meer dan 50 dieren weggehaald die er in schrijnende omstandigheden leefden, zegt de woordvoerder van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). De eigenaar ontkent de dierenmishandeling.

Vijftien schapen, zes damherten, drie geiten, twee lammetjes en 29 kippen, kalkoenen, ganzen en eenden werden woensdagochtend meegenomen op het terrein in De Berghaagstraat, een doodlopend straatje naast de Ring in Dilbeek. De beesten leefden er in erbarmelijke omstandigheden zegt Michaël Devoldere, woordvoerder van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. “Er lagen her en der kadavers in verregaande staat van ontbinding te rotten. Als men denkt dat men in Vlaanderen met zo'n dierenmishandeling kan wegkomen, is men fout."

Juridisch staartje

De eigenaar van de dieren is een man uit Anderlecht, die daar ook in een slagerij werkt. Hij ontkent de dierenmishandeling. "Ik koop de dieren mager op en mest ze vet, voor verkoop. Hier komt regelmatig een dierenarts langs om de beesten te controleren, bovendien heb ik een vergunning om stallen te bouwen. Voor de kadavers had ik simpelweg nog geen tijd gehad om ze weg te halen. De dieren zijn intussen overgebracht naar dierenopvangcentra in de buurt. Michaël Devoldere: ”De parketten van Brussel en Halle-Vilvoorde zijn nu met de zaak bezig, maar dit krijgt sowieso een stevig juridisch staartje."

Meest gelezen