Rijke mannen zoeken jonge vrouwen: parket vraagt tot 250.000 euro boete voor bedrijf achter sugardaddy's

In Brussel is het proces aan de gang tegen het bedrijf achter de datingsite 'Rich meet Beautiful'. De datingsite raakte vorig jaar in opspraak, nadat er in Brussel een groot reclamepaneel was opgedoken dat jonge vrouwen ronselde om met rijke mannen af te spreken. Het parket vraagt zware straffen voor het bedrijf én de CEO.

September 2017. In Brussel is er ophef over een reclamecampagne van de Noorse datingsite 'Rich meet Beautiful'. Onder meer rond de Brusselse Universiteit duiken panelen op die jonge vrouwen willen koppelen aan zogenoemde 'sugar daddies', oudere rijke mannen. De campagne werd in verschillende steden verboden, en het parket startte een onderzoek.

Voor de correctionele rechtbank is het proces intussen van start gegaan. Het bedrijf en de CEO moeten zich verantwoorden voor poging tot het plegen van ontucht of prostitutie, reclame maken voor het vergemakkelijken van ontucht of prostitutie en schending van artikel 2 op de wet ter bestrijding van seksisme in de openbare ruimte.

Het parket vordert nu zware straffen. Het vraagt een boete van 250.000 euro aan het bedrijf achter de datingwebsite. En het vraagt ook 6 maanden cel met uitstel en een boete van 40.000 euro aan de CEO. Uitspraak op 8 mei.

Meest gelezen