Rode auto verdwijnt na ruim een jaar van warenhuisparking in Wolvertem

Een rode Chevrolet Matiz, die ruim een jaar op de parking van de Lidl-supermarkt in Wolvertem, Vlaams-Brabant, stond, is plots verdwenen. Het was nooit duidelijk van wie de auto was. En ook nu weet niemand hoe de auto plots verdwenen is.

De auto was gekocht in Zelem, Limburg, en droeg een Duitse transitplaat. Het chassisnummer stond nog op naam van de vorige eigenaar die hem tweedehands had verkocht. Hij werd ruim een jaar geleden achtergelaten op de parking van het Lidl-warenhuis in Wolvertem (Meise). Lidl zat verveeld met de zaak en nam verschillende keren contact op met de politie. Maar de wagen stond op privé-eigendom. Bijgevolg kon alleen de eigenaar van de parking de wagen op zijn kosten laten wegslepen.

Plots weg

Nu is de auto dus toch verdwenen. “Hij is inderdaad getakeld door een erkende takeldienst”, bevestigt Isabelle Colbrandt, woordvoerster van Lidl. “Maar wij hebben er niets mee te maken. We gaan ervan uit dat de eigenaar van de parking de takeldienst heeft ingeschakeld.” Ook de lokale politie zit er voor niets tussen. “Het is ons inderdaad gemeld dat de wagen getakeld is maar verder weten wij daar niets van. Wij hebben in ieder geval niet de opdracht gegeven", zegt Freddy Van Heymbeeck van de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise). En zo verdween de rode auto even mysterieus als hij gekomen is.

 

Meest gelezen