Vlaams Belang deelt bumperstickers tegen kilometerheffing uit in Antwerpen

Vlaams Belang heeft langs de A12 in Wilrijk (Antwerpen) actie gevoerd tegen de Vlaamse plannen voor een kilometerheffing. Partijvoorzitter Tom Van Grieken en Antwerpse kopstukken Filip Dewinter en Anke Van dermeersch tekenden present en haalden onder meer uit naar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA), wiens afbeelding ook op de proteststickers prijkt.

Vlaams Belang keert zich naar eigen zeggen "resoluut" tegen een gebiedsdekkende kilometerheffing en "nog sterker" tegen het systeem van gps-tracking dat door minister Weyts wordt voorgesteld als methode om tot de berekening van de heffing te komen. De partij ziet het niet zitten dat autobestuurders op hun smartphone een app zouden moeten downloaden waaraan ze hun nummerplaat en betaalgegevens koppelen, zodat gecontroleerd kan worden waar en wanneer hun wagen wordt gebruikt.

"Enkel om belastingen te kunnen innen, zou Ben Weyts de locatie willen weten van elke burger op elk moment", stelt Van Grieken. "Dat is pure big brother, een totaal disproportioneel controlesysteem en een onaanvaardbare aanslag op de privacy."

Lees verder onder de tweet van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. 

Van Grieken vindt dat België eigenlijk nu al "kampioen" is inzake rekeningrijden, door de hoge accijnzen op brandstof. "De automobilist is al genoeg uitgeperst", vindt hij. Vlaams Belang heeft ook een petitie tegen de kilometerheffing lopen op www.stopkilometerheffing.be.

Meest gelezen