Voorzitter Vlaams Belang Sint-Truiden geschorst na Hitlergroet

Op een oude foto van Katrina Langlet, de voorzitster van Vlaams Belang in Sint-Truiden, is te zien hoe ze op een feestje de Hitlergroet brengt. Vlaams Belang is met de procedure gestart om haar uit de partij te zetten.

"Dergelijk gedrag kan niet", zegt Chris Janssens, de voorzitter van Vlaams Belang in Limburg. "We hebben Katrina Langlet meteen ontheven uit haar functie als voorzitter van Vlaams Belang in Sint-Truiden. En we hebben ook de interne procedure opgestart om haar lidmaatschap te schrappen. En in die procedure krijgt ze ook de kans om zich te verdedigen."

Privé

De foto is door een boze ex-partner van Langlet publiek gemaakt. "We betreuren dat het zo gelopen is. De foto zou eind vorig jaar gemaakt zijn, nog voor Langlet lid was van onze partij. Hij zou gemaakt zijn op een privé-feestje, in een dronken bui. Maar dat neemt niet weg dat we dergelijk gedrag niet tolereren. Dat doet afbreuk aan al het goede werk van alle andere militanten." 

Toch op de lijst

Katrina Langlet staat op de 10e plaats van de Kamerlijst van Vlaams Belang in Limburg. "En daar valt niks meer aan te doen", zegt Janssens. "We hebben de kieslijsten afgelopen vrijdag ingediend en we kunnen geen kandidaten meer vervangen. Ze zal dus op die lijst moeten blijven staan." 

Meest gelezen