Wolf Roger te bezichtigen tijdens reizende tentoonstelling in Limburg

Vanaf mei kan je naar de reizende pop-up expo "Wolven in Limburg". Ook Roger, de wolf die in maart vorig jaar werd doodgereden, gaat mee op tournee door Limburg. Het INBO heeft het dier eind vorig jaar laten opzetten en nu mag de wolf mee rondreizen door Limburg. Het is de bedoeling dat de expo inwoners en bezoekers informeert en meer toeristen naar de regio haalt.

Op 11 maart 2018 werd het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek opgeroepen om in Opoeteren een dode wolf op te halen. De tweede wolf van Limburg, die later de naam Roger kreeg, werd het slachtoffer van een verkeersongeval. Het dier was zeker bekend (of berucht) in Limburg, want vlak voor zijn dood beet hij nog twee schapen dood in Bree en Rotem. Roger was nog geen jaar oud toen hij werd aangereden.

Opgezet

In oktober werd Roger opgezet door een taxidermist in opdracht van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Nu reist hij rond door Limburg. Hij zal, als deel van de expositie, te zien zijn in de Commanderij in Oudsbergen, daarna in de Soeverein in Lommel en vervolgens in Peer en in het Mariahof in Bree. Daar blijft het voorlopig bij, want de wolf mag niet té veel reizen. Dat is blijkbaar niet goed voor zijn vacht. “We vragen ook telkens om Roger niet in de zon te plaatsen, en hem niet te aaien”, vertelt Koen Van Muylem van INBO..

Roger niet vergeten

Volgens Van Muylem is het belangrijk dat Roger te bezichtigen is. “Het is de tweede wolf in Limburg na Naya, de eerste wolf in ons land sinds 150 jaar. We vinden het dus heel belangrijk dat de mensen ook Roger te zien krijgen.”

De expositie loopt vanaf mei tot eind dit jaar, en start in de Commanderij in Oudsbergen.

Meest gelezen