(c) Copyright 2018, dpa (www.dpa.de). Alle Rechte vorbehalten

Ex van Jeff Bezos krijgt 35 miljard dollar bij scheiding, ze is meteen op 3 na rijkste vrouw ter wereld

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, en zijn vrouw MacKenzie, het rijkste koppel ter wereld, gaan scheiden. In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, wordt er niet met modder gegooid, maar wel met dollarbiljetten en complimentjes. Het koppel sprak een schikking af waarbij McKenzie een recordbedrag van 35 miljard dollar krijgt. Dat maakt van haar in 1 klap de op 3 na rijkste vrouw ter wereld.

Al in januari raakte bekend dat Jeff en MacKenzie Bezos na 25 jaar een punt zetten achter hun huwelijk. Jeff Bezos, topman van Amazon, ruimtevaartbedrijf Blue Origin en The Washington Post, is de rijkste mens ter wereld. Hij beschikt over een kapitaal van naar schatting 150 miljard dollar.

Gisteren kondigde het koppel aan dat het een schikking heeft afgesproken: MacKenzie Bezos zal 4 procent van hun gedeelde Amazon-aandeel houden, goed voor zo'n 35 miljard dollar (ongeveer 31 miljard euro). Een record. 

Op Twitter hadden de twee alleen maar vriendelijke woorden voor elkaar. MacKenzie Bezos tweette dat ze uitkijkt naar de volgende stap in de relatie met haar binnenkort ex-man: als co-ouders en vrienden. Jeff Bezos zei hetzelfde, en bedankte MacKenzie voor haar vriendelijkheid en steun tijdens het scheidingsproces.

Enkele maanden geleden beschuldigde Jeff Bezos een tabloid nog van afpersing. Het magazine zou ermee hebben gedreigd om intieme foto's van hem en zijn minnares te publiceren.

Meest gelezen