Expo "Lang leve de muziek" in Gent ontvangt 40.000e bezoeker

De tentoonstelling "Lang leve de muziek" in Gent heeft na een klein half jaar haar 40.000e bezoeker ontvangen. Dat is bijzonder want dat wil zeggen dat de tentoonstelling een ongelofelijk succes is. Grote musea ontvangen jaarlijks namelijk zo’n 100.000 bezoekers.

In de Sint-Pietersabdij in Gent kan u sinds oktober wandelen langs 60 jaar muziekgeschiedenis van de Lage Landen. Vandaag ontving de tentoonstelling "Lang leve de muziek" haar 40.000e bezoeker.

Leuke verrassing

“Ik heb een mooi boeketje bloemen gekregen”, vertelt 40.000e bezoeker Christine. “Het is een leuke verrassing. Ik vind het altijd leuk om goed ontvangen te worden. Behalve bloemen heb ik ook een zakje vol verrassingen gekregen. Ik heb nog niet echt gekeken wat daar allemaal inzit.”

Christine bezocht de expo omdat het voor haar een stuk nostalgie is: “Het is leuk om al die oude platen weer te zien. Maar ook de hits van nu vind ik heel interessant. Muziek zit in mijn lijf. In iedereen zijn lijf trouwens.”

Groot succes

Dat de Sint-Pietersabdij haar 40.000e bezoeker mocht ontvangen getuigt van een ongelofelijk succes. Schepen van Cultuur Sami Soughuir (Open VLD) vond de tentoonstelling echt een knaller. “De Sint-Pietersabdij is niet gelegen in de museumbuurt en toch ontvingen we zoveel mensen. Als je dat vergelijkt met de jaarcijfers van de grote musea zoals het S.M.A.K en het MSK, dan komen er gemiddeld zo’n 100.000 bezoekers en met deze tentoonstelling zitten we op een paar maanden tijd al aan 40.000.”

Meest gelezen