Bosbranden in Zuid-Korea: regering in Seoel kondigt noodtoestand af

In Zuid-Korea heeft de regering de noodtoestand afgekondigd. In het land woeden hevige bosbranden, vooral dan in het oosten. Er zijn al meer dan 4.000 mensen geëvacueerd en er is ook sprake van een of twee doden.

Het vuur brak gisteren uit bij een elektrische installatie in de provincie Gangwon in het oosten van het land. Aangewakkerd door een hevige wind breidde het vuur zich erg snel uit in de bergachtige en bosrijke omgeving waar vorig jaar de Olympische Winterspelen van Pyeongchang gehouden werden. In de buurt zijn honderden gebouwen vernield.

De regering in de hoofdstad Seoel heeft de noodtoestand over het gehele land uitgeroepen. Er zijn meer dan 800 brandweerwagens uit heel het land naar de brandhaarden gestuurd en er zijn 16.000 hulpverleners en militairen ingezet. Er zou ook zeker een dode zijn gevallen, maar 4.000 mensen zijn zonder problemen geëvacueerd.

In dat oostelijke gebied is er relatief weinig bewoning. Een groot deel van de brandhaarden zouden intussen onder controle zijn.

Meest gelezen