Video player inladen...

Botsing tussen 2 speedboten op de Schelde in Antwerpen, 18 drenkelingen uit het water gehaald

Op de Schelde in Antwerpen zijn 2 speedboten op elkaar gebotst. Daarbij zijn 18 mensen in het water beland. Die zijn intussen allemaal aan land gebracht. 3 mensen zijn zwaargewond, maar ze verkeren niet in levensgevaar. De anderen zijn lichtgewond. Het Antwerpse parket is intussen een onderzoek gestart. 

Het incident vond in de loop van de namiddag plaats op de Schelde ter hoogte van Antwerpen. "Twee zodiacboten met daarin mensen die een bedrijfsuitje hadden, kwamen met elkaar in botsing", vertelt Kristof Geens van de brandweer van Antwerpen aan VRT NWS.

"Er waren 20 mensen aan boord. 18 onder hen kwamen in het water terecht. Ze zijn allemaal aan de kant geraakt, onder meer door een snelle redding van een waterbus die in de buurt was."

"Alle slachtoffers zijn op Linkeroever opgevangen in een vooruitgeschoven medisch post. In volgorde van de ernst van hun verwondingen zijn ze naar ziekenhuizen afgevoerd. 3 mensen zijn ernstig gewond, maar ze verkeren niet in levensgevaar. De anderen zijn lichtgewond."

De speedboten waren naar verluidt gehuurd door Nederlanders. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. "Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen", besluit Geens. Het parket van Antwerpen is intussen een onderzoek opgestart.

Bekijk de amateurbeelden van de crash hier (beeld: Kris Bollekens):

Video player inladen...

Bekijk de reportage over het bootongeval in Antwerpen uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen