Bruul in Mechelen na amper 5 jaar opnieuw opengebroken

Amper vijf jaar na de heraanleg van winkelstraat de Bruul in Mechelen moet die opnieuw worden hersteld. Op verschillende plaatsen komen de stenen van de goot, die in het midden van de straat loopt, los. U kan na de paasvakantie drie weken lang niet met de auto op de Bruul. Tussen de Grote Markt en de Botermarkt kan u de meeste hinder verwachten.

De reden waarom de stenen loskomen is niet gekend, vertelt schepen voor openbare werken Patrick Princen (Groen). "Het is belangrijk dat we de herstelling nu doen want het is nog volledig op kosten van de aannemer. Op de Korte Bruul, of Kleine Bruul zoals wij hem noemen, zal gedurende drie weken lang geen autoverkeer door kunnen wegens de herstelling aan de goot. De werken duren een week en gaan van start na de paasvakantie. Daarna moet alles nog twee weken uitharden voor je er terug met de wagen op kan", aldus Princen. 

Voetgangers en fietsers geen probleem

Te voet of met de fiets kan u wel van de Botermarkt naar de Grote Markt geraken via de Bruul. De werken gaan van start op dinsdag 23 april en tegen de Lentebraderie van 31 mei gaat alle hinder aan de Bruul voorbij zijn. 

Meest gelezen