Dodelijk ongeval in Antwerpen was toch niet met speedpedelec, maar met een elektrische fiets

De man die twee weken geleden in Antwerpen stierf na een val met zijn fiets, reed niét met een speedpedelec. Volgens de politie leek het eerst te gaan om een speedpedelec, een type van elektrische fiets dat tot 45 kilometer per uur kan rijden. Maar nu blijkt het te gaan om een elektrische fiets die maar 25 kilometer per uur kon rijden. 

Twee weken geleden stierf in Deurne een 23-jarige man aan de gevolgen van een val met zijn fiets. Hij droeg geen helm. Volgens de politie leek het eerst te gaan om een speedpedelec, een type van elektrische fiets dat tot 45 kilometer per uur kan rijden. Bij zo'n fiets is het dragen van een helm verplicht. Maar nu blijkt het te gaan om een elektrische fiets die maar 25 kilometer per uur kon rijden. De politie raadt wel aan alle fietsers aan om altijd een helm te dragen.

Meest gelezen