Videospeler inladen...

1 jaar na dood van Zweedse dj Avicii verschijnt postume plaat "TIM", opbrengst gaat naar zijn stichting

Bijna 1 jaar na het overlijden van de Zweedse dj Avicii maakt de familie bekend dat er een nieuw album zal verschijnen, met nieuwe nummers. Dat album was volgens de platenmaatschappij zo goed als klaar, en werd op vraag van de familie verder afgewerkt. De winst gaat naar de Tim Bergling Foundation.

Op 20 april 2018 reageerde de (muziek)wereld geschokt op het nieuws dat het levenloze lichaam van Avicii was aangetroffen in een landgoed van zijn familie in Oman. De Zweedse muziekproducer en dj Tim Bergling - zoals Avicii echt heette - brak als twintiger al internationaal door met hits als "Levels" en "I could be the one". Het nummer "Wake me up" werd ondertussen al meer dan 1,8 miljard keer bekeken op Youtube.

Nu blijkt dat Avicii werkte aan een album dat volgens de platenmaatschappij voor 90 procent klaar was. De familie Bergling gaf toestemming aan producers en songwriters die eerder al nauw samenwerkten met Avicii om de plaat verder af te werken.

Op 6 juni verschijnt zo "TIM", het postume album van Avicii. Volgende week woensdag zal al de eerste single "SOS" worden uitgebracht. De winst van de plaat gaat naar de Tim Bergling Foundation, de stichting die de familie na het overlijden heeft opgericht.

Bekijk hieronder het interview met de vader van Avicii en de producers van de nieuwe plaat:

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Meest gelezen