Gras kleurt blauw in Mechelen

Het gras op de hellingen aan het Sint-Romboutskerkhof in Mechelen wordt opnieuw aangeplant. Door de vele spelende kinderen lag het er niet zo fraai bij. Om de grasmat te versterken, wordt er een speciale techniek toegepast. Enige bijwerking: het gras ziet tijdelijk blauw.

Het blauwe gras is geen verkiezingsstunt noch een poging van AA Gent om KV Mechelen voor hun komende match te intimideren. Het gras krijgt een blauwgroene kleur door de speciale techniek die gebruikt wordt om het aan te planten.

“Bij hydroseeding wordt een mengsel van gras, houtvezels en meststoffen gebruikt”, legt Patrick Princen, schepen van openbare werken, uit. “Het mengsel zorgt ervoor dat het gras sneller groeit en ook sterker wordt.” De techniek is goedkoper dan grasmatten leggen. De nachten mogen dan wel niet te koud zijn, anders duurt het langer. 

Niet giftig

De opvallende kleur ziet er niet natuurlijk uit, maar het mengsel is niet giftig. Over enkele dagen kleurt het gras weer gewoon groen. Het is niet de eerste keer dat ze in Mechelen deze techniek toepassen. Ook het grasperk in de Ghandiwijk werd zo ingezaaid. 

Meest gelezen