Grote brand in houtverwerkend bedrijf in Deinze: wellicht rookhinder tot zaterdagavond

In Wontergem, een deelgemeente van Deinze in Oost-Vlaanderen, is een groot deel van een houtverwerkend bedrijf in de as gelegd na een zware brand. De brand is uitgebroken rond 20 uur. De brandweer vraagt buurtbewoners uit de ruime omgeving om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand is opgemerkt door de zaakvoerder van het bedrijf. "Die heeft eerst geprobeerd zelf het vuur te blussen, maar heeft dan de hulpdiensten moeten bellen", zegt burgemeester Jan Vermeulen aan VRT NWS. "Er zijn wagens van zone Mid-West en zone Centrum gekomen en die hebben goed samengewerkt om het vuur onder controle te krijgen."

De schade is wel aanzienlijk. "Het middengedeelte van het bedrijf is compleet verwoest", zegt de burgemeester. "Het dak is ingestort en er is schade aan de loopbanden. De schade was nog groter geweest als de brandweer hier niet zo snel was geweest." De brandweer heeft het vuur onder controle en vraagt buurtbewoners uit Dentergem, Wontergem, Vinkt en Aarsele ramen en deuren dicht te houden. De rookhinder kan tot morgenavond duren.

Meest gelezen