Rijverbod na te veel blauwe rook: "Het is een jongen!"

Waarom iets op een gewone manier meedelen, als het ook op een speciale wijze kan? Zeker als het om spectaculair nieuws gaat,  zoals bijvoorbeeld het geslacht van een baby die nog moet geboren worden. Een koppel uit Silverdale, Australië, had afgelopen weekend familie en vrienden dan ook uitgenodigd aan het eind van een doodlopende weg, om met de gierende banden van hun Ford, waardoor de nodige verduidelijkende rookontwikkeling zou ontstaan, het geslacht van de baby bekend te maken. Maar de 'blauwe' rook - het wordt dus een jongen - leidde volgens de politie tot zo’n gevaarlijke situatie, dat intussen de autobestuurder en 3 aanwezigen, onder wie de grootmoeder van de baby, een klacht aan hun been hebben.

De buren waren nochtans op voorhand ingelicht over de manier waarop de geslachtsbekendmaking zou gebeuren. Een van de buurtbewoners maakte er beelden van en publiceerde die op Facebook. Die beelden deden nu de New South Wales Police ingrijpen: "Dit was een erg gevaarlijke situatie. De man die de beelden op de weg zelf maakte, was bijvoorbeeld door de enorme rookontwikkeling nauwelijks te zien. Hij begeeft zich bovendien erg dicht bij de auto, om zo toch maar het perfecte shot te kunnen maken."

De auto werd in beslag genomen en de bestuurder kreeg intussen een rijverbod van 6 maanden. In mei worden de beklaagden dan in de rechtbank verwacht.

Meest gelezen