Video player inladen...

Dansleraar Boechout aangehouden op verdenking van verkrachting van minderjarigen

Een dansleraar uit Boechout is aangehouden op verdenking van verkrachting. Dat laat het Antwerpse parket weten. De man is een van de bedenkers van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe, maar de feiten zouden van daarvoor dateren. De man zelf ontkent de feiten.

Vorige zomer werd er een klacht ingediend voor zedenfeiten. Daarop opende het Antwerpse parket een opsporingsonderzoek. In totaal zouden er nu vier slachtoffers zijn: drie minderjarigen en één meerderjarige. 

Eerder deze week werd de verdachte opgepakt en aangehouden. Hij wordt verdacht van verkrachting, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht.

Het gaat om een van de bedenkers van de populaire Ketnet-reeks #LikeMe, maar de feiten zouden van daarvoor dateren. Hij werkte ook als dansleraar en zijn slachtoffers zouden enkele van zijn leerlingen zijn. De man zelf ontkent de feiten. "We betreuren dat dit onderzoek in de media is geraakt. Verder wil ik alleen zeggen dat er een bredere context is, die later duidelijk zal worden", zegt zijn advocate.

Maarten Janssen, netmanager van Ketnet, reageert geschokt: "We schrikken hier erg van. Maar verder moeten we het onderzoek afwachten."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen