Al zeventig doden door overstromingen in Iran

De balans van de zware overstromingen die Iran al ruim veertien dagen teisteren, is opgelopen tot zeventig doden. Dat meldt het officiële nieuwsagentschap IRNA. Er zijn ook 791 gewonden, van wie 45 nog in het ziekenhuis liggen, melden de hulpdiensten.

Fars, de provincie in het zuidwesten van het land, is het ergst getroffen. Daar kwamen 23 personen om.

Een eerste reeks overstromingen trof het noordoosten van het land op 19 maart. Een tweede reeks hield huis in het westen en zuidwesten van het land op 25 maart en eiste in totaal 45 doden in het hele land. Een derde reeks kwam op 1 april op gang. Stortregens deden toen opnieuw het westen en zuidwesten van het land overstromen.

De Iraanse regering zegt dat de overstromingen ongeveer 12.000 kilometer wegen beschadigd hebben, ruim een derde van het wegennet in het land.

Meest gelezen