© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Eén dode en vier gewonden bij schietpartij in Denemarken

Bij een schietpartij ten noorden van Kopenhagen zijn één dode en vier gewonden gevallen. Dat meldt de politie van Denemarken, die er rekening mee houdt dat het om geweld tussen twee bendes zou gaan. Intussen zijn 14 mannen gearresteerd.

Rungsted, een kustplaatsje 30 kilometer ten noorden van de Deense hoofdstad Kopenhagen, is opgeschrikt door een zwaar schietincident. Een man van 20 werd daarbij dodelijk getroffen. Vier anderen, mannen tussen 20 en 27 jaar jong, werden gewond naar ziekenhuizen gebracht, meldt de lokale politie. Ze zouden niet in levensgevaar zijn.

Politie en hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, in Rungsted, waar geweld heel ongewoon is. De politie onderzoekt nu wat er precies is gebeurd en vermoedt dat het om een escalatie van geweld gaat tussen twee bendes.  

Meest gelezen