Grote uitslaande brand in flatgebouw in Parijs

In Parijs heeft een grote brand gewoed in een appartementsgebouw. Daarbij zijn - voor zover geweten is - geen slachtoffers gevallen. Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

De brand brak zaterdagavond, rond 21.30 uur uit in het noordoosten van de Franse hoofdstad, in het 19e arrondissement. Het vuur moet snel om zich heen hebben gegrepen, want het gebouw stond van de eerste tot de vijfde verdieping in brand.

Op beelden is te zien hoe de vlammen uit het gebouw sloegen, maar intussen heeft de Parijse brandweer het vuur onder controle. De brandweer kwam met zo’n 60 manschappen ter plaatse en heeft verschillende mensen uit het moderne appartementsgebouw geëvacueerd. Op het gelijkvloers van het gebouw zijn winkels gevestigd.

Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet duidelijk. Ooggetuigen zeggen dat ze een knal hebben gehoord, maar de brandweer zegt dat het gebouw niet op het aardgasnet was aangesloten. Op beelden is wel te zien dat er een forse explosie is geweest.

Meest gelezen