Wielertoerist moet gereanimeerd worden op Muur tijdens Ronde voor wielertoeristen

Tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen is vanmiddag op de Muur van Geraardsbergen een wielertoerist gereanimeerd moeten worden. Dat bevestigt de woordvoerder van organisator We ride Flanders.

"Bovenop de Muur is de man onwel geworden", zegt Gert Van Goolen, woordvoerder van We Ride Flanders. "Hij is zelf van de fiets gestapt en gaan zitten, maar verderop dan toch ineen gezakt. Gelukkig hebben we bovenop de Muur een Rode Kruis-post en ook de MUG is ter plaatse gekomen. Ze hebben de man -een vijftiger- kunnen reanimeren. Hij is wel nog naar het ziekenhuis gevoerd, maar hij was bij bewustzijn toen hij werd overgebracht. Het ziet er dus naar uit dat hij herstelt en alles goed komt." 

Het was tot hiertoe ook het enige incident tijdens de Ronde voor wielertoeristen. "Daar heeft het droge weer wellicht ook mee te maken. De kasseien liggen droog, maar dit was werkelijk het enige negatieve incident tot hiertoe", besluit Van Goolen.

Meest gelezen