Boeren houden ludiek protest langs parcours Ronde van Vlaanderen

In de Vlaamse Ardennen heeft het Algemeen Boerensyndicaat langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen enkele kleine protestacties gehouden. De boeren protesteren onder meer tegen het nieuwe mestactieplan en ze vragen aandacht voor de financiële problemen van heel wat landbouwfamilies.

Het gaat vooral om enkele kleine ludieke acties van de boeren. "Want het is niet de bedoeling om de Ronde zelf te verstoren", zegt Lieven De Stoppeleire van het Algemeen Boerensyndicaat.

In verschillende velden langs het parcours zijn bijvoorbeeld spandoeken te zien. "Het is de bedoeling dat die te zien zullen zijn op de luchtbeelden" klinkt het. "Het gaat dus eigenlijk om visuele acties die vooral bedoeld zijn voor diegenen die via de televisie de Ronde volgen." 

De Stoppeleire betreurt dat de boeren naar eigen zeggen nog steeds geen reactie hebben gekregen op de problemen die ze hebben aangekaart. "Het is frustrerend om te zien dat we geen begrip krijgen van de minister van Landbouw."

Meest gelezen