Grote brand in de haven van Gent: rookpluim richting Oostakker

Er woedt een grote brand in de haven van Gent. Aan het Sifferdok staat een schroothoop in brand. Dat veroorzaakt een dikke rookpluim. De rook hangt nu boven de Kennedylaan en drijft af richting Oostakker.

Om 20.45 uur meldde de brandweer van Gent dat er een brand woedt in de haven. Meer bepaald in het Sifferdok, ten noorden van de stad. Daar staat een schroothoop in brand. 

De brand gaat gepaard met grote rook- en geurhinder. De rookpluim trekt richting dorpscentrum van de Gentse deelgemeente Oostakker, over de drukke Kennedylaan.  Er kunnen ook roetdeeltjes vallen.

Om iets na 21.30 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle is. Maar er wordt nog altijd geadviseerd om in de omgeving ramen en deuren gesloten te houden. Wie op de Kennedylaan rijdt, wordt geadviseerd de ventilatie van de auto uit te schakelen. 

Meest gelezen