Buurtbewoners leggen bloemen neer na dodelijk ongeval in Koekelberg

In Koekelberg zijn vanmiddag bloemen neer ter nagedachtenis van de vrouw die vorige week werd doodgereden op de Jetselaan. 

Vorige zondag werd een 30-jarige vrouw aangereden op een zebrapad op de Jetselaan in Koekelberg. Twee wagens stonden stil om de vrouw te laten oversteken, maar een 19-jarige bestuurder haalde de wagens langs rechts in over het fietspad en reed toen de vrouw aan. Ze overleefde de klap niet.

Het ongeval veroorzaakte veel verontwaardiging over het onveilige verkeer in Brussel. Verschillende politieke partijen riepen op tot een lagere maximumsnelheid in de stad en een hogere pakkans voor verkeersmisdrijven.

Op de plaats van het ongeval heeft de gemeente Koekelberg intussen plastic paaltjes geplaatst. Vandaag is de overleden vrouw daar herdacht. Buurtbewoners legden er bloemen neer. Enkelen onder hen verenigden zich intussen in het collectief "1081/0", dat strijdt voor meer verkeersveiligheid.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen