Archieffoto van een olifant in het Krugerpark
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Neushoornstroper gedood door olifant en opgegeten door leeuw

In het Krugerpark, in Zuid-Afrika, is een neushoornstroper opgegeten door een leeuw, nadat hij eerst werd gedood door een olifant. De man was met een groep op jacht toen hij werd aangevallen. 

De man was dinsdag op jacht met vier anderen, toen de groep werd aangevallen door een olifant. De vier anderen sloegen alarm. Maar nog voor de parkwachters de gedode man konden terugvinden, werd hij al verslonden door een leeuw. De schedel en de broek van het slachtoffer werden donderdag teruggevonden.

(lees verder onder de foto)

AP2007

Het Kruger Nationaal Park ligt in het noordoosten van Zuid-Afrika. Er leven veel grote wilde dieren. Stropers zijn een ware plaag voor het park, net als in de meeste andere natuurparken in Afrika. Vooral neushoorns zijn vaak slachtoffer. Hun hoorns zijn namelijk heel wat geld waard.

De vier andere stropers zijn gearresteerd en zullen voor de rechter moeten verschijnen.

Meest gelezen