Politie en parket onderzoeken filmpje waarin jongeren man tegen hoofd schoppen: 2 verdachten opgepakt

De lokale politie van Antwerpen is samen met het parket een onderzoek gestart naar een filmpje op sociale media waarin te zien is hoe jongeren een man tegen het hoofd schoppen. Intussen zijn twee minderjarige verdachten opgepakt, het slachtoffer is geïdentificeerd.

In het filmpje is te zien hoe een man aangevallen wordt in een metrostation. De politie van Antwerpen liet vanochtend weten dat ze een onderzoek was gestart.

In de loop van de dag kwam er meer duidelijkheid over het filmpje en konden er twee verdachten worden opgepakt. "De feiten speelden zich op zaterdag 6 april in de vroege ochtend af, tussen 5 uur en 5.30 uur, in premetrostation Astrid."

"Een man werd aangevallen door twee jongeren en beroofd van zijn portefeuille. De verwondingen van het slachtoffer waren gelukkig niet al te erg", zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

(lees verder onder de tweet)

Hoe de politie de twee jongemannen van 17 op het spoor kwam, maakt deel uit van het onderzoek en daarover wordt niet gecommuniceerd. Vast staat wel dat een van hen al veelvuldig met de politie in aanraking is gekomen.

Na een eerste verhoor laat het parket van Antwerpen weten dat de twee verdachten morgen voor de jeugdrechter worden geleid.  Ze moeten de nacht in de cel doorbrengen.

Ook het slachtoffer werd geïdentificeerd. De vijftiger stelt het na de agressieve aanval relatief goed.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen