Video player inladen...

Snelwegbrug in Amazonewoud ingestort

In het Amazonewoud, in Brazilië, is een brug van een snelweg ingestort, nadat een boot tegen een van de pijlers was gevaren. Twee auto's kwamen in het water terecht. Uit eerdere inspectierapporten was gebleken dat de brug in slechte staat was. Of er slachtoffers zijn, is nog niet bekend. 

De brug bleek bij een eerdere inspectie al sporen van betonrot te vertonen, maar de overheid achtte de brug toch stevig genoeg. Die ligt op een drukke snelweg. De brug is zo'n 860 meter lang, ongeveer 200 meter aan wegdek is in het water gevallen. 

(lees verder onder de foto)

Of er slachtoffers zijn, is nog niet bekend. Er zouden twee auto's in het water terechtgekomen zijn. De bemanningsleden van de ferry kwamen er alvast met de schrik van af. 

Waardoor de boot tegen de brug terechtkwam, is niet duidelijk. Ongevallen als dit gebeuren wel vaker in de regio.

 

Video player inladen...

Meest gelezen