Archiefbeeld aanslag Telegraaf
Politie Amsterdam/Twitter

Nederlandse politie arresteert 12 verdachten in onderzoek naar aanslag Telegraaf

In Nederland heeft de politie vanochtend twaalf verdachten opgepakt voor de betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf vorig jaar en voor het stelen of het helen van snelle auto's voor ernstige misdrijven. De verdachten zijn tussen de 20 en 27 jaar oud. De krant heeft het nieuws zelf gemeld.

De aanhoudingen vonden plaats op verschillende locaties in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. De doorzoekingen vonden plaats in woningen, loodsen en garageboxen in Zwanenburg, Houten, Utrecht, Den Haag, Diemen, Lijnden, Zaandam, Nieuwegein en Amstelveen. 

De rechercheurs van de politie Amsterdam en Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid namen onder meer een voertuig, mogelijk gestolen auto-onderdelen, kentekenplaten, benzine, gestolen scooters, motoren en geld in beslag, liet De Telegraaf weten.

Het onderzoek is nog in volle gang. De verdachten mogen enkel contact hebben met hun advocaat. Meer aanhoudingen zijn niet uit te sluiten, schrijft de krant nog.

Of de daadwerkelijk aanslagpleger, de man die met de bestelwagen tegen de gevel van het Telegraaf-pand reed, ook bij de arrestanten zit, kon de politie nog niet zeggen.

Meest gelezen