2 minderjarige verdachten van aanval in Antwerps metrostation naar gesloten jeugdinstelling

De twee minderjarigen die ervan verdacht worden dat ze een man hebben aangevallen in het metrostation van Antwerpen, zijn in een gesloten gemeenschapsinstelling geplaatst. Dat laat de persrechter van de jeugdrechtbank weten. Intussen werd ook een derde verdachte opgepakt, een jongen van 16 die het hele gebeuren filmde en online plaatste.

In een filmpje dat dit weekend circuleerde op sociale media is te zien hoe een man van 59 aangevallen wordt in het Antwerpse premetrostation Astrid. De feiten speelden zich zaterdag in de vroege ochtend af. De politie startte daarop gisteren een onderzoek en kon al snel twee 17-jarige verdachten oppakken. 

De twee minderjarigen moesten vandaag voor de jeugdrechter verschijnen. Die heeft beslist dat beiden naar de gesloten gemeenschapsinstelling De Grubbe in Everberg moeten gaan. "Ze blijven daar tot vrijdag en worden dan opnieuw voor de jeugdrechter geleid. Die zal dan beslissen of hun plaatsing verlengd wordt, of zal andere maatregelen opleggen", zegt persrechter Luc Versteylen van de jeugdrechtbank.

De twee worden verdacht van diefstal met geweld.

Ook derde verdachte opgepakt

Intussen laat het parket weten dat er ook een derde verdachte opgepakt is. Het gaat om een minderjarige van 16 die het hele gebeuren filmde en online plaatste. Hij moet morgen voor de jeugdrechter verschijnen.

Het onderzoek loopt nog steeds naar mogelijke andere verdachten. 

Meest gelezen