Video player inladen...

Theo Francken (N-VA) voor keuze geplaatst: "Na laatste maanden ambitie om Asiel en Migratie weer over te nemen"

Welke ambities heeft Theo Francken (N-VA) na de verkiezingen van 26 mei? De oud-staatssecretaris heeft zich de afgelopen dagen behoorlijk opgewonden over wat zijn opvolgster Maggie De Block (Open VLD) over zijn beleid heeft verklaard. Daarnaast worden hem als pedagoog ook onderwijsambities toegedicht. Wat wil Francken nu echt?

"Ik heb niets te kiezen. Bart De Wever is de baas", probeert Francken het dilemma te ontwijken dat hem in "Van Gils en gasten" wordt voorgelegd. "Mijn vak is proberen te besturen, een gemeenschap sterker te maken en ideeën te verwezenlijken."

Volgens Francken kan dat op de departementen Asiel en Migratie of Onderwijs. "De asielcrisis is het grootste pedagogisch project dat je ooit in je leven kan doen. Als je hier 50.000 mensen op je grondgebied ontvangt, hoe mooi is het dan te kunnen zeggen dat we er samen voor gaan?"

Maar als hij dan toch moet kiezen? "Na wat er de laatste maanden allemaal gezegd is - de persoonlijke aanvallen en de natrapperij - heb ik heel veel ambitie om Asiel en Migratie opnieuw over te nemen. Toch wel, ja."

Bekijk hier het volledige gesprek met Theo Francken in "Van Gils en gasten":

Video player inladen...